Prikbord

Prikbord

Menu augustus 2018

Maandelijks menuPosted by Davina Springael Thu, July 05, 2018 10:57:40


  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post163

Menu Juli 2018

Maandelijks menuPosted by Davina Springael Thu, July 05, 2018 10:57:20


  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post162

Hittegolf en ozonpieken: waarop letten bij baby's, peuters en kleuters

PrikbordberichtenPosted by Davina Springael Fri, June 29, 2018 11:17:41


  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post161

Tijdelijke vervanging directeur

PrikbordberichtenPosted by Davina Springael Fri, June 01, 2018 11:22:22
Beste ouders,

Wij melden u met veel vreugde dat Davina, onze directeur, zwanger is!
Zij wordt preventief verwijderd en sinds22 mei 2018 is een vervangster gestart.
Haar naam is Ria Merckx en zal Davina vervangen tot het voorjaar van 2019.

Meer informatie vindt u terug in bijlage.

KDV Lentebloempjes.
  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post160

Menu juni 2018

Maandelijks menuPosted by Davina Springael Fri, June 01, 2018 11:14:26


  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post159

Menu mei 2018

Maandelijks menuPosted by Davina Springael Tue, April 17, 2018 14:49:53


  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post158

Gezonde en alternatieve tussendoortjes voor de kruipers en de lopers.

PrikbordberichtenPosted by Davina Springael Mon, April 09, 2018 14:29:01

Enkele frappante cijfers over ons eetgedrag (bron: de Redactie)

Amper 9 procent van de bevolking eet voldoende fruit.

Volgens cijfers van de Nationale Voedselconsumptiepeiling eet de Belg (3-64 jaar) gemiddeld 110 gram fruit per dag. De richtlijn is en blijft 2 tot 3 stuks fruit per dag.

97 tot 99 procent haalt de dagelijkse norm voor groenten niet.

Voor volwassenen bedraagt de norm 300 gram per dag. In werkelijkheid zou dit slechts 145 gram per dag zijn. Voor kinderen is de norm gemiddeld 150 gram per dag.

73% drinkt niet voldoende water of ongesuikerde dranken per dag.

Voor een doorsnee volwassene is de richtlijn 1,5 liter tot 2 liter per dag. Voor kinderen tussen 1 en 3 jaar: ½ liter (melk niet inbegrepen).

Kinderdagverblijf Lentebloempjes is momenteel volop aan experimenteren met nieuwe tussendoortjes voor de kinderen. We proberen lekkere en nieuwe tussendoortjes aan te bieden maar met zo weinig mogelijk suiker en vetstoffen. We hebben de kookboeken van Sofie Dumont aangekocht ‘Op de groei’ om ook hier inspiratie uit te halen.

Volgende tussendoortjes hebben wij reeds aangeboden aan de kinderen:
*groentenchips
*boterhamrolletjes met avocado en kipfilet
*boterhamrolletjes met platte kaas en komkommer
*boterhamrolletjes met platte kaas, komkommer en zalm
*gezonde frietjes met 'mayo' => bladerdeegstengels gevuld met compote zonder suiker, dit konden ze dippen in platte kaas
*smoothies
*courgette - en maïskoekjes

Hieronder vindt u enkele foto's terug van hetgeen wij reeds geprobeerd hebben.

  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post157

Burendag 15 maart 2018

PrikbordberichtenPosted by Davina Springael Fri, April 06, 2018 14:16:34

Op 15 maart organiseerde ‘Dag van de Zorg’ in samenwerking met het Vlaams Welzijnsverbond een ‘Burendag’ voor de kinderopvang. Meer dan 270 voorzieningen voor kinderopvang hebben hun deuren open gezet voor ouders, kinderen, buurtbewoners en andere partners. Op die manier willen we de meerwaarde van kinderopvang in de verf zetten en in beeld brengen dat de kinderopvang zoveel meer is dan opvang.
Het Vlaams Welzijnsverbond wil het niet houden bij één burendag. We zetten de kinderopvang gedurende de komende maanden meermaals in de kijker. Want het mag gezien worden, wat de medewerkers en verantwoordelijken dagelijks realiseren.

Kinderen komen op de eerste plaats

Als we aan kinderopvang denken, zien we voornamelijk de zorgende taken zoals luiers verschonen, papfles geven en snotneusjes afvegen. Maar in de kinderopvang doen we zoveel meer.

We begeleiden kinderen in hun ontwikkeling en zorgen voor een stimulerende omgeving. We laten kinderen de wereld ontdekken en stimuleren hen tot zelfstandigheid en creativiteit. We gaan in op de interesses en emoties van kinderen en volgen het eigen ritme van ieder kind. We creëren speelruimte zodat kinderen op een fijne manier met elkaar omgaan en zoeken uitdagingen in hun sociale, emotionele en cognitieve ontwikkeling. We bieden unieke ervaringen aan kinderen door in te spelen op hun grenzeloze nieuwsgierigheid. We geven taal aan hun leven en moedigen zo hun taalontwikkeling aan. We doen dit voor alle kinderen, ook kinderen met een specifieke zorgbehoefte zijn welkom in de kinderopvang.

Ouderbetrokkenheid en sociale functie

Als we aan kinderopvang denken, zien we vooral het economische nut. Dankzij kinderopvang kunnen ouders gaan werken of zich voorbereiden op de arbeidsmarkt. Maar kinderopvang is zoveel meer.

Kinderopvang is een plaats waar ouders terecht kunnen voor extra ondersteuning of opvoedingsvragen. De kinderbegeleiders overleggen voortdurend met de ouders over hun kind. Ouders staan er dus niet alleen voor. Ouders worden uitgenodigd om hun sterktes in de opvang in te zetten en zo actief deel te nemen. De kinderopvang is een ontmoetingsplaats voor ouders en kinderen en bereidt hen voor op multicultureel samenleven. We heten iedereen welkom en verbinden mensen met elkaar. We zetten ons in om gezinnen te bereiken die moeilijk de weg naar de kinderopvang vinden. We zoeken samen naar manieren om onze verschillen te overbruggen en de gelijkenissen te benadrukken. We zetten sterk in op respect voor diversiteit, we creëren samenhorigheid en scheppen een warme mini-samenleving. Zo werken we aan gelijke kansen voor iedereen.

Kinderopvang als kracht in de samenleving

Als we aan kinderopvang denken, zien we vaak alleen die ene locatie of die ene kinderbegeleider. Maar kinderopvang is zoveel meer dan dat.

Kwaliteitsvolle kinderopvang wordt gerealiseerd door samenwerking. Voorzieningen zijn ingebed in een wijk, een buurt, een stad of gemeente. Samenwerking op lokaal vlak is cruciaal om de verschillende functies van kinderopvang waar te maken. Opvangvoorzieningen nemen initiatief om samenwerking met toeleiders te realiseren, waardoor toegankelijkheid voor kansengroepen vergroot kan worden. Voorzieningen laten zichzelf zien in hun buurt, leggen contacten en reiken de hand naar gezinnen en buurtorganisaties. Hierdoor worden onze sterktes zichtbaar en zijn we een vertrouwde speler in de lokale omgeving. Door met open armen in de buurt te treden en deel te nemen aan het buurtleven werken we drempelverlagend en stralen we de sociale en pedagogische visie uit. Herkenbaarheid en betrokkenheid in de buurt zorgt voor netwerking en samenwerking, voor synergie en samenhorigheid. De kern is dat voorzieningen in zorg en welzijn elkaar inspireren en door samenwerking grote stappen voorwaarts zetten.  • Comments(0)//kdvlentebloempjes.www4everyone.be/#post156
Next »